جیمز هاوِ ۳۲ ساله، متخصص IT که اخیراً تمام وقت خودش را بر روی ارزهای دیجیتال گذاشته است؛ به نیویورک پست گفتهاست در سال ۲۰۰۹ مقدار ۶۰ میلیون دلار از بیتکوینهایش مفقود شده است و قادر به بازگرداندن آن نیست.
۷۵۰۰ بیتکوین مفقود شده
در سال ۲۰۰۹ که قیمت اولیهی بیتکوین زیر ۱ دلار بوده است و قدرت هش بسیار پایین بوده است و همچنین استخراج کنندگان بیتکوین بسیار کم بودهاند؛ وِی از استخراج از طریق GPU (واحدهای پردازندهی گرافیکی) این مقدار بیتکوین را بدست آورد.
در سال ۲۰۱۳، وقتی که قیمت بیتکوین به بالای ۱۰۰ دلار رسید؛ هاوِ برای پیدا کردن هارددیسکی که برای ذخیرهی پراویت کی (Private key) از آن استفاده میکرد اقدام نمود ولی به یاد آورد که بجای اینکه هارد خالی را دور بیندازد اشتباهی هارد حاوی پرایویت کی را دور انداخته است.
من بیش از ۷۵۰۰ بیتکوین را در زمانی بیش از یک هفته استخراج کردم؛ در آن زمان فقط شش نفر این کار را انجام میدادند؛ آن روزها مثل روزهای طلا خیز بود. چهار سال بعد من دو هارد دیسک در کشوی میزم داشتم. یکی از آنها خالی بود و دیگری حاوی پرایویت بیتکوین بود. من قصد داشتم هارد خالی رو دور بیندازم ولی خیلی تصادفی هاردی که حاوی اطلاعات بیتکوین بود را دور انداختم
بیتکوین یک دارایی منحصر به فرد است زیرا کاربران را مجبور به مراقبت از داراییهای خود میکند و از دسترسی موسسات مالی یا سرویسدهنده شخص سوم که از دارایی کاربران سود میبرد جلوگیری میکند البته نیمهی خالی لیوان را هم میتوان اینطور در نظر گرفت که وقتی کاربر پرایویت کی را برای دسترسی به کیف پول خود از دست میدهد از هیچ طریقی امکان بازگرداندن دارایی خود (در هر مقدار) را ندارد.
من بعد از چک کردن قیمتها مقدار ارزش بیتکوین را حساب کردم، متوجه شدم که سرمایه من ۲ تا ۳ میلیون دلار است؛ چند ماه بعد این سرمایه به حدود ۱۰ میلیون دلار رسیده بود؛ در زمان من بسیار اذیت شدم و حالت مریضی و شرم داشتم. در آن زمان با افرادی که در محل جمعآوری زباله کار میکردند صحبت کردم به آنها گفتم هارد دیسک ده میلیون دلاری خودم را دور انداختم؛ آنها به چشم احمق به من نگاه میکردند.
مفقود شدن بیتکوین و افزایش ارزش آن
میلیونها بیتکوین به طور دائمی از شبکهی غیرقابل تغییر بلاکچین مفقود شدند. دلایل آن هم مثل موارد جیمز هاو بوده است. مطالعات انجام شده توسط یک شرکت پزشک قانونی متمرکز بر روی بلاکچین Chainalaysis، تعدادی حدود ۳.۷۹ میلیون بیتکوین پتانسیل مفقود شدن به طور دائم را دارند و دیگر امکان بازگرداندن آنها وجود ندارد.
۳.۷۹ میلیون بیتکوین چیزی حدود ۱۸ درصد از کل دخایر بیتکوین (Max supply) است که با توجه به این که قیمت بیتکوین با توجه به میزان ارزش دارایی بر تعداد مقدار در گردش آن (Circulating supply)، محاسبه میشود پس وقتی که عرضهی بیتکوین به ۲۱ میلیون برسد (یعنی کل بیتکوینها استخراج شود) باید ارزش آن ۱۸ درصد بیشتر شود.
کیم گائو، اقتصاددان Chainanlaysis در اینباره گفت:
به عبارت دیگر محاسبات مستقیم درباره حجم کل بازار (Market cap)، کوینهای مفقود شده را در نظر نمیگیرد. با توجه به این که چقدر این زمینه احتکار آمیز است؛ آن محاسبات از حجم کل بازاز ممکن است به مدلهای اقتصادی تبدیل شوند که به مصرف آن ضربه میزند. در حال حاضر بازار با تقاضای واقعی و مقدار ذخایر موجود بیتکوین مطابقت دارد.
درباره این سایت